ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kultkedjan Clock återuppstår – här öppnar den första

Tomas Lundin · 7 Mar 2016
Uppdaterad 7 Mar 2016

Hamburgerkedjan som gick i graven på 1990-talet återuppstår. Men du kommer inte att känna igen dig om du var där som liten.

klar

Artikellänk är kopierad

Om du var barn på 1980-talet kanske du kommer ihåg hamburgarkedjan Clock – särskilt om dina föräldrar var från 68-generationen och bojkottade McDonald’s.

Nu återuppstår hamburgerkedjan – om än i liten skala. Linköpingskrögaren Magnus Nystrand har köpt varumärket och planerar att öppna tre hamburgerrestauranger i staden om ungefär ett år, rapporterar Corren

– Jag har alltid älskat fina hamburgare, problemet är att de ofta serveras i så otrevliga miljöer. Nya Clock ska servera hamburgare, som vi malt själva, i riktigt mysig miljö, säger han till tidningen. 

Ganska långt ifrån originalet med frigolitlådor och Bamse på tjockteve i taket med andra ord. På sikt planerar han att starta restauranger i hela Sverige – och om du drömde om en egen Clockrestarurang som liten kan drömmen gå i uppfyllelse. Förutom de tre i Linköping ska nämligen resten bli franchise.

► LÄS MER: Man anmäler Max – kan inte visa att de har Sveriges godaste hamburgare

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro