ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson är död

Björn Berglund · 17 Mar 2018
Uppdaterad 18 Mar 2018
Benny Fredriksson vid Kulturhuset Stadsteaterns höstsamling 2015.

Benny Fredriksson vid Kulturhuset Stadsteaterns höstsamling 2015. Foto: IBL


Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson har avlidit under en resa i Australien, uppger hans familj. Han blev 58 år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

Kulturhuset Stadsteatern gick ut med nyheten om Fredriksson död på lördagskvällen.

– Vi är djupt chockade och förkrossade av Bennys alltför tidiga och tragiska bortgång, säger Sture Carlsson, nuvarande vd för Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Enligt Dagens Nyheter befanns sig Fredriksson i Australien tillsammans med sin fru, sångerskan Ann-Sofie von Otter, som har flera planerade uppträdanden i Sydney.

På söndagen ställer Stadsteatern in alla sina föreställningar utom “Ronja Rövardotter” och håller en minnesstund för Fredriksson.

Många vänner och kollegor uttrycker sin sorg på sociala medier. En av dem är sångerskan Lisa Nilsson, som skriver på Twitter: “Käre vän och teaterchef. Jag är bortom förstånd, förtvivlad och chockad över din hastiga bortgång.”

Benny Fredriksson tillträdde som vd för Stadsteatern 2002. Han avgick i december förra året efter att hård kritik framförts mot hans ledarstil i en granskning i svallvågorna av Metoo-rörelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro