ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kumlamannen döms till två års fängelse

Clarence Frenker · 4 Nov 2013
Uppdaterad 4 Nov 2013
45-åringen i rätten. 

45-åringen i rätten.  Foto: TT Bild


I den 45-årige mannens dator påträffades chattloggar som visar hur han utpressat unga flickor till att posera framför webbkameran. I ett av fallen gick det så långt att en 13-årig flicka tog sitt liv. Nu döms Kumlamannen till två års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 45-årige så kallade Kumlamannen åtalades i september för att ha sexutpressat 23 unga flickor i åldrarna 11–14 år för att få dem att posera framför webbkameran.

Mannen, som är hemmahörande i Göteborg och tidigare arbetat som försäljningschef och ungdomstränare, hotade bland annat att publicera manipulerade nakenbilder på flickorna om de inte gjorde som han ville.

I ett av fallen gick det så långt att en 13-årig flicka tog sitt liv framför tåget i Kumla.

Nu döms Kumlamannen i Örebro tingsrätt till två års fängelse för ofredande, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, förök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Rätten anser att 45-åringens agerande bidragit till, men inte fått till följd, att flickan tog sitt liv. Rätten konstaterar också att hans beteende mot flickan varit hänsynslöst. 

Mannen frias samtidigt för våldtäkt mot barn mot en 14-årig flicka i Göteborgsområdet.

Det var i mars tidigare i år som fallet nystades upp.

Efter den 13-åriga flickans död påträffade polisen chattloggar i hennes dator som visade hur hon flera gånger hotat att ta sitt liv om utpressningen inte upphörde. Trots det krävde mannen bara mer.

När polisen gick ut med ett antal nätalias som den misstänkte gärningsmannen använt sig av kom de i kontakt med ett flertal unga flickor som berättade liknande historier.

Alla spår ledde då till den 45-årige mannens dator där bland annat chattloggar återskapats.

Datorn, som hittades under hans altan när grannbarnen letade efter en bortsprungen katt, har utgjort åklagarens viktigaste bevisning. I rätten yrkade åklagaren på fem års fängelse.

Den 45-årige mannen, som suttit häktad i över 220 dagar, har hela tiden nekat brott. I förhör hävdar han att datorn varit fjärrstyrd av någon annan. Men den it-forensiska undesrökningen visar att datorn inte burit några spår av fjärrstyrning utifrån.

Mannen döms även att betala 115700 kronor i skadestånd.

LÄS MER
Var tredje förälder oroar sig för sexkränkningar

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro