ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kunderna är redan låsta till Microsoft

Ola Jacobsen · 24 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Microsofts vd Steve Ballmer verkar än så länge road. Genom strategin ”software plus services” ska han och kollegan Tim O’Brien möta konkurrensen, inte minst från Google. 

Microsofts vd Steve Ballmer verkar än så länge road. Genom strategin ”software plus services” ska han och kollegan Tim O’Brien möta konkurrensen, inte minst från Google. 


Strategichef avslöjar Microsofts anti-Googleplan

klar

Artikellänk är kopierad

KONKURRENS. Microsoft oroas inte av konkurrens från Google och andra. Kunderna är nämligen redan låsta till Microsoft. Det avslöjar Tim O’Brien, chef för företagets strategiavdelning, för Metro Teknik. – Många kunder har gjort stora investeringar i både hårdvara och Microsofts produkter, och deras information är i många fall bara tillgänglig genom Microsofts program, säger Tim O’Brien.

Hans avdelning står bakom Microsofts strategi ”software plus services”, mjukvara plus tjänster, som beskriver hur företaget ska satsa både på webbtjänster och programvara.– Även Google, som tidigare har sagt att de bara sysslar med sökningar och tjänster har ändrat sig. Nu säger de att de arbetar med mjukvara också, säger Tim O’Brien.

Tanken är att det är dumt att inte använda kraften i användarnas datorer och mobiltelefoner till mer krävande program.

•• Men håller inte Microsoft fast vid program för att det som är det ni behärskar?– Nej! Vi kan göra bra webbtjänster också, men till skillnad från Google har vi utvecklat program i 32 år, vi kan det. Vi kommer att fortsätta att utveckla program, men vi kommer däremot att sälja dem på olika sätt. Om du vill ha programmen som webbtjänst så kommer du kunna få det – om du vill köpa det som program och köra lokalt och inte ha någon mer kontakt med oss alls så kan du göra det, säger Tim O’Brien.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro