ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kundvagnen som varnar för viktfällor

Tomas Lundin · 11 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: SCANPIX/ MONTAGE


klar

Artikellänk är kopierad

Den nya generationens smarta kundvagnar varnar dig om du sprängt din kaloribudget. Men kommer butikerna verkligen vilja att du köper mindre skräpmat? Svensk Handel tror på andra användningsområden för smarta shopppingvagnar.

Under teknikmässan i Älvsjö på måndag kommer Svensk Handel att presentera sin nya smarta shoppinglösning. Med så kallad RFID-teknik (Radio Frequency Identification) ges varje vara en identitet. Det kan jämföras med en personsökare för varor, med skillnaden att varan svarar och säger var den är.

– Det är egentligen en gammal historia. Amerikanerna använde tekniken under gulfkriget i Kuwait. Om det står 40 000 containrar på stranden och man behöver plåster kan det vara svårt att veta var det finns, säger Bo Svensson.

Det finns redan stora möjlighet för handeln att spåra varors ursprung bakåt, den möjligheten kan nu ges till konsumenter i butiker, hoppas Bo Svensson.– Man kommer till exempel kunna spåra en köttbit ner till "113 Rosa" på den och den gården.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro