ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kungen av Narnia

Lukas Hrabek och Terezie Haukova, Metro Prag · 2 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag har den andra filmen om Narnia premiär. Metro har träffat William Moseley som spelar storebror Peter i filmen, för att prata om filmen och hans karaktär.Trots att William spelar en ”barn-roll” i filmen så är det ingen vilsen tonåring som Metro träffar. 21-åriga William Moseleys karriär håller på att ta rejäl fart och han framstår som lugn och vuxen. Karaktären han spelar kommer inte att vara med i den nästa filmen om Narnia men han har redan fullt upp med att repetera inför en blodtörstig roll i en ny film.Hur skulle du beskriva din rollfigur? Har Peter ändrats på något sätt i uppföljaren?– Det har han. Han är argare, mer frustrerad och arrogant mot folk i sin omgivning, han är uppslukad av sitt ego. Sen gör han ett storts misstag som lär honom en ordentlig läxa. Hur var det att jobba med animerade djur under inspelningen?– Det var lättare den här gången än under första filmen eftersom de flesta karaktärerna vi spelade mot var mänskliga. Men det är såklart ganska bisarrt, Till exempel när du ser en kille med ett minotaur-huvud som röker en cigg. Eller som när jag var tvungen att titta rakt på en grön vägg i stället för på musen Reepicheep. Jag försökte att intala mig själv att han verkligen var där för att inte tappa fokus. Det var verkligen en utmaning att jobba genom sin fantasi. Du gjorde de flesta av dina stunts själv, har du fått någon specialträning?– I tre och en halv månad tränade jag med en kickboxare i New York. Jag sprang också flera kilometer per dag och tränade på gym. Jag kom i så bra form att jag till och med överträffade de krav som teamet hade på mig innan inspelningarna.

Hur ser det ut på skade-fronten?– Jag skadade mig flera gånger under inspelningen men det var aldrig något allvarligt mer än en gång. Jag tog en joggingtur i Prag när jag plötsligt kände en intensiv smärta i mitt ena knä. Jag fortsatte att springa men smärtan fortsatte så jag fick söka upp en läkare. Det var ingen fara men jag måste ta det lugnare i framtiden. Filmen spelades in i Tjeckien, vad tyckte du om landet?– Jag var verkligen imponerad av Prag. Det är en riktig ”Narnia-känsla” över staden med en medeltida atmosfär. Filmandet i norra delen av landet var också toppen, naturen är fantastiskt vacker där.Du kommer inte att vara med i den nästa Narniafilmen, vad är dina planer för framtiden?– Jag förbereder mig just nu för en roll som utspelar sig i England några hundra år tillbaks i tiden. Det kommer att bli spektakulärt med massa krigsscener. Min karaktär är riktigt blodtörstig.

klar

Artikellänk är kopierad

Lukas Hrabek och Terezie Haukova, Metro Prag
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro