ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kungen var ju glad flickor helt enkelt"

Peter Lindholm · 7 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Christina Lindberg betraktar sig som blyg och moralist – trots att hon för många är den svenska synden personifierad.  

Christina Lindberg betraktar sig som blyg och moralist – trots att hon för många är den svenska synden personifierad.   Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

För många är hon den svenska synden personifierad. Själv betraktar sig Christina Lindberg som en blyg och pryd moralist. Hon är utvikningsbruden vars gamla filmer blivit både kult och kultur.

Tidigare har hon hyllats av Hollywoodregissören Quentin Tarantino. ”Thriller – en grym film” inspirerade honom till ”Kill Bill”-filmerna. Nu drömmer han om att göra den sortens sexfilmer som Christina gjorde under 70-talet. – De gjordes ingen annanstans än i Sverige under en mycket kort period. Jag spelade mot hela eliten. Det var riktigt tunga aktörer – och så lilla jag som stod för själva avklädningen som skulle sälja filmen.

Är det inte jobbigt att ungdomssynder ges ut på dvd?– Jag tycker bara det är jättekul, men det beror ju på i vilket socialt sammanhang man lever i. Jag har inte heller några barn, så jag behöver inte bry mig om vad de säger.

Du har själv aldrig känt dig utnyttjad, även om du lämnade branschen innan hårdporren tog över?– Nej, jag har blivit oerhört stämplad och fått skamlösa kommentarer för det jag gjort, men något offer har jag aldrig varit. Det var värre för dem som engagerade sig politiskt. Tjejerna som gick in i det politiska på min skola blev otroligt illa behandlade, utnyttjade och nedknarkade.

Med dagens mått mätt var dina utvik relativt oskyldiga, men då som nu skreks det väl ”hora” i skolan?– Ja, fast då var det lärarna. Jag blev uppkallad till rektorn, som ville att jag skulle sluta skolan. Engelsklärarinnan ville inte hålla lektioner när jag var närvarande. Och jag fick sämre betyg än jag förtjänade.

Var det inte jobbigt att du förväntades vara ganska lössläppt?– Som ung välsvarvad tjej hamnade jag i en del hotfulla våldtäktssituationer, men det hade jag gjort även om jag inte varit utvikningstjej. När jag jobbade utomlands talade jag aldrig om att jag var svenska, för då hade jag verkligen fått det jobbigt. Svenska flickor hade verkligen dåligt rykte, så det mörkade man hela tiden.

Men du hade inte sämre rykte än att du kunde ha en liten ”affär” med kung Carl Gustaf?– Vem hade inte det? Om man var ute i svängen på den tiden och hängde på Alexandra så kom man i kontakt med kungen och hans gäng. Vi hade lite kontakt, åkte runt till olika slott och fester så där. Alla tjejer med ett hyfsat fördelaktigt utseende fanns i de kretsarna på den tiden. Han var ju glad i flickor, helt enkelt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro