ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kungen vill förbjuda alla badkar

Tomas Lundin · 21 Nov 2015
Uppdaterad 21 Nov 2015

Foto: TT/montage


Kung Carl Gustaf brukar sällan ta stark ställning i samhällsfrågor. Men i en intervju med SvD gör han ett kraftigt fördömande uttalande – riktat mot badkar. Man skulle förbjuda alla badkar. Tänk vilken grej”, säger kungen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kungen fick ett ”eureka”-ögonblick när han var på resande fot och tvingades bada i stället för att duscha dagen före intervjun

– Det gick åt väldigt mycket färskvatten och energi. Det slog mig så påtagligt, det är inte klokt att jag måste göra det här. Jag riktigt skämdes alltså, så kände jag.

► LÄS MER: Lisa Magnusson: Låt kungen behålla slottet och miljonerna Kungen tillägger att uttalandet är ”lite skämtsamt” – men hans engagemang för klimatet är på allvar och har funnits under en lång tid. 

Om en vecka inleds klimatmötet i Paris där Carl Gustaf är på plats. Han var även med på Stockholmskonferensen och människans miljö redan 1972 och på klimatkonferensen i Rio 1992. 

– Jag vill inte måla fan på väggen. Längst bak i ryggraden finns trots allt en oro som man inte vill uttala sig om egentligen. Men har vi kunskap och arbetar framåt kan vi slippa oron, säger kungen till SvD. 

► LÄS MER: Hovet: Nu är det okej att dua kungen Att en man som äger så många fastigheter som står mer eller mindre tomma uppmanar folk att tänka på miljön kanske sticker i ögonen, men kungen säger att han jobbar på med energisparande åtgärder på de olika slotten.

Slutligen uppmanar han oss att tänka på de ”fyra B:na” – bilen, biffen, bostaden och börsen för miljöns skull.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro