ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kurator på ungdomsmottagning hade sex med patient – frias

Evelina Olsson · 26 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

Den unga kvinnan mådde psykiskt dåligt och sökte hjälp på en ungdomsmottagning i Malmö. Men samtalen med kuratorn utvecklades till en sexuell relation.

klar

Artikellänk är kopierad

Malmö tingsrätt anser att det är klart att den 18-åriga kvinnan stått i beroendeställning till den 40-årige kuratorn men att han inte gjort sig skyldig till brott då de sexuella aktiviteterna även skett på kvinnans initiativ. Mannen frias därmed från misstankarna om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. 

Mannen, som erkänner att han haft sex med sin patient, hävdar att han var kär i kvinnan och väl medveten om att han trädde över en ”etisk gräns” när han tog fysisk kontakt med henne. Kvinnan i sin tur har uttryckt det som att ”hon ville ge någonting tillbaka till N.N eftersom han hade varit till så stor hjälp för henne”. 

Enligt de båda har det rört sig om ungefär sju till tio sexmöten som ägde rum både på hotell och på ungdomsmottagningen på kvällstid. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro