ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kursras för Telia Sonera efter köp av Xfera Móviles

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nyheten innebar ett kursras för Telia Soneras aktie på Stockholmsbörsen.

Telia Sonera betalar 657 miljoner kronor och utökar därmed sitt ägande i Xfera Móviles från 16,5 procent till 80 procent.

Bolaget planerar också att utnyttja Xfera Móviles tillstånd att bygga ut ett landsomfattande 3G-nät. Investeringen kostar knappt nio miljarder kronor och ska vara lönsam om fem år. Aktieras Aktiemarknaden gillade inte Telia Soneras satsning i Spanien. Aktien rasade med omkring sex procent under torsdagseftermiddagens handel på Stockholmsbörsen.

Telia Soneras koncernchef Anders Igel försvarar affären. -Att få kontroll över företaget var en absolut förutsättning för att överhuvudtaget genomföra den här affären, säger Anders Igel till TT. Öppen dörr Tidigare har Teli Soneras strategi varit att stärka sina positioner på den nordiska marknaden, Ryssland och Baltikum. Men att köpet av ett spanskt telekombolag innebär en ändrad strategi håller han inte med om. -Absolut inte. Vi utnyttjar vår styrka och kompetens på att bygga och driva telenät. Spanien kan verka lite längre bort, men det ändrar inte vår inriktning på att göra just det. Igel håller också dörren öppen för andra affärer. -Vi är beredda på att göra ytterligare affärer. Men vi är också beredda på att vänta på att det ska vara en bra investering.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro