ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvällens lyckliga vinnare

Linda Hellum · 27 Feb 2016
Uppdaterad 27 Feb 2016

Foto: TT bild


Folket har sagt sitt, det ska var ungt i år. Molly och Frans gick till final. Veteranerna Bengtzing och Stenmarck åkte ut direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är Melodifestivalens fjärde och sista deltävling avgjord. Och Molly Sandén som har varit hajpad ända sedan tävlingens deltagare offentliggjordes i november förra året gjorde ingen besviken. 

I Gävle lyckades hon sjunga sig till final med sin ”Youniverse” som sångerskan skrivit tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo. Han var dock inte på plats till mångas förtret. Danny hade en spelning på annan plats, men Molly var helt okej med det.

– Han hade faktiskt ett gig, så det var inte så att han tog beslutet att inte vara med av den anledningen. Men jag kan nästan... Vi båda tycker att det är lite skönt också så det kan bli fokus på låten, sa hon tidigare till Aftonbladet.

Men nu hoppas fansen att Danny kommer till finalen i all fall.

Den 17-årige sångarens ovana på scenen syntes, det var ju ändå tio år sedan som han vid sju års ålder gjorde succé med landsplågan ”He’s da man” som var en hyllning till Zlatan. Men sången och inte minst Frans föll publiken i smaken och ynglingen fick uppleva en växande hajp under veckan. Han pallade trycket och vann sig en finalplats.Någon som definitivt kommer dit är Frans som var den sista artisten att få en direktbiljett till finalen med sin ”If I were sorry”.

Dolly Style och Panetoz knep de två sista platserna i Andra chansen som hålls i Halmstad den 5 mars. Fyra ytterligare artister ska därifrån gå vidare till finalen som hålls i Friends Arena i Solna norr om Stockholm, den 12 mars.

Under stor uppståndelse åkte veteranerna Martin Stenmarck och Linda Bengtzing ut direkt. Därmed är ingen klassisk schlager med i finalen.

LÄS MER: Linda om sin smisk-låt: Alla är välkomna i min säng

Kvällens show leddes av Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer som bjöd på en omdiskuterad mellanakt. I sociala medier höjdes en del upprörda röster när det felaktigt hade ryktats om att de sjöng svenska nationalsången på arabiska. I själva verket sjöngs den svenska nationalsången sammanvävd med svenska folkvisor som översatts till arabiska och hebreiska. Dessutom kom Jon Henrik Fjällgren och jojkade som en del av numret.

Ett förhandsrykte som dock stämde var att de för kvällen gjort en förändring av nationalsången. Istället för ”jag vill leva jag vill dö i norden” sjöng de ”jag vill leva jag vill dö på jorden”, vilket var nog så upprörande för vissa.

LÄS MER: Ändrade nationalsångnen under Melodifestivalen – så här lät det

Men Gina och Sarah var väldigt nöjda med numret vars budskap skulle vara omfamnande och inkluderande. 

– Det är ett statement att vi alla kommer från olika saker. Vi bär med oss olika rötter, ursprung och erfarenheter. När man tar samman alla komponenterna blir det väldigt vackert. Synen på svenskhet... man borde ändra fokuset på vad som är svenskt eller inte. Vi är alla människor som lever på samma planet. Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför. Det är väldigt mäktigt, har Gina Dirawi sagt till Expressen.

Nästa vecka i Andra chansen leder Gina programmet tillsammans med Ola Salo och Peter Jöback. I finalen tar hon hjälp av William Spetz.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro