ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvar i häktet på grund av Sverige

Stina Berglund · 15 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Julian Assange anlände till Wandsworth Prison i London.

Julian Assange anlände till Wandsworth Prison i London. Foto: AP Photo / Akira Suemori


klar

Artikellänk är kopierad

Brittisk domstol ville släppa Julian Assange mot borgen. Men Sverige ­överklagade beslutet. Kan få vänta 48 timmar på besked

I går eftermiddag meddelande den brittiska domstolen att Julian Assange skulle släppas mot borgen.

Summan sattes till 2,5 miljoner kronor. Ett belopp som kändisar som bland andra Michael Moore och Bianca Jagger sagt sig vara beredda att betala, enligt Aftonbladet.

Beslutet innebar att Julian Assange kunde släppas ur häktet – om än med hårda restriktioner.– Assange har nu en fast adress som är verifierad av polisen, det har gjorts till min tillfredsställelse, kommenterade domaren Howard Riddle beslutet, för Aftonbladet.

Men det dröjde inte länge innan det uppmärksammade fallet tog en ny vändning. Den svenska åklagarmyndigheten överklagade beslutet, och Assange blir nu kvar i häktet tills domstolen tagit ställning till det svenska överklagandet.

Den svenska åklagaren Marianne Ny ville i går inte kommentera fallet.– Ärendet handläggs nu av brittiska myndigheter, sa hon i ett pressmeddelande i går kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro