ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvarnen blir av med tillsåndet

Petter Sundsten · 29 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Det vore sorgligt om Kvarnen försvinner, säger Gunilla Östervall, 59, Lidingöbo, men före detta Söderbo.

– Det vore sorgligt om Kvarnen försvinner, säger Gunilla Östervall, 59, Lidingöbo, men före detta Söderbo. Foto: Mattias Holgersson


klar

Artikellänk är kopierad

GRAVÖL.  Nu kan det vara slutdrucket på Kvarnen.I dag blir den klassiska ölhallen med 90 procents sannolikhet av med tillståndet att sälja öl, vin och sprit.– Vi tycker att det här är helt uppåt väggarna, säger Anders Beck-Friis som sitter i styrelsen för Kvarnen.

Under förra året och under våren har det gjorts flera tillsynsinspektioner på Kvarnen, som resulterat i anmärkningar från socialtjänstförvaltningens tillståndsenhet. I dag tar tillståndsutskottet beslut om Kvarnen ska få behålla sitt serveringstillstånd. Tjänstemännens förslag är att tillståndet ska återkallas. Det innebär att Kvarnen antagligen med stor sannolikhet måste sluta servera starköl, vin och sprit.– Jag kan inte uttala mig om det enskilda fallet, men vi går emot tjänstemännens rekommendationer i bara 5–10 procent av fallen, säger Patrik Silverudd (fp), ledamot i tillståndsutskottet.Kvarnen har bland annat fått kritik för att de har serverat alkohol till allt för berusade personer och att det varit stökigt inne på restaurangen.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro