ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna arresterad för att ha smugglat kokain – i brösten

Filip Häggberg · 9 Mar 2016
Uppdaterad 9 Mar 2016
Kokainet hade opererats in i kvinnan med hjälp av bröstimplantat.

Kokainet hade opererats in i kvinnan med hjälp av bröstimplantat. Foto: Alamy


Den colombianska kvinnan greps på Frankfurts flygplats i Tyskland. Anledningen? Hon bar på ett kilo kokain inuti sina bröst.

klar

Artikellänk är kopierad

När flygplatspersonalen visiterade kvinnan klagade hon på bröstsmärtor. Då upptäckte de färska ärr under hennes bröst, rapporterar Reuters.

Kvinnan, som har tre barn hemma i Colombia, erkände att hon bar droger och berättade att kokainet opererats in i hennes bröst med implantat. Hon kördes då till sjukhus där läkarna tog bort två påsar – innehållande ett halvt kilo kokain var.

– Det är första gången någonsin i Tyskland som någon har smugglat droger på det här sättet, säger Hans-Juergen Schmidt, talesperson för tullen, till Reuters.

Tullpersonalen som förhörde kvinnan var chockade över hur slarvigt operationen var utförd.

– Det visar hur lite drogsmugglare bryr sig om människors liv och de livshotande situationer som de som bär drogerna försätts i, säger Hans-Juergen Schmidt.

Värdet på kokainet som kvinnan bar på var 200 000 euros, drygt 1,8 miljoner kronor. Hon kommer att bli åtalad för drogsmuggling och kommer med all sannolikhet dömas till fängelse, skriver Reuters.

LÄS MER
Ligor tjänar miljarder – på att smuggla hundvalpar
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro