ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna åtalas – försökte bränna upp sin familj

Madeleine Korneliusson · 17 Apr 2013
Uppdaterad 17 Apr 2013
Kvinna åtalas – försökte bränna upp sin familj

Kvinna åtalas – försökte bränna upp sin familj Foto: Scanpix


En 36-årig kvinna har åtalats misstänkt för grov mordbrand och försök till mord på sina barn och före detta partner i östra Göteborg i december.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 2 december förra året som en våldsam brand utbröt i en lägenhet i östra Göteborg. Larmet kom vid halv femtiden på morgonen och när räddningstjänsten anlände så var branden redan fullt utvecklad i bostaden. 

Förutom den nu åtalade kvinnan, befann sig kvinnans fyra barn och före detta partner i lägenheten på bottenplan då branden bröt ut. Samtliga lyckades ta sig ut genom ett fönster.

Orsaken till branden var till en början okänd, tills den 36-åriga kvinnan själv kontaktade polisen. 

I mars häktades kvinnan som nu åtalas i Göteborgs tingsrätt, misstänkt för grov mordbrand och försök till mord.

– Jag påstår att hon har anlagt branden innanför lägenhetens ytterdörr när de andra gått och lagt sig för att sova. Syftet, menar jag, var att där och då beröva de fem målsägande livet. Nu fullbordas inte det, så det stannar på försök till mord, säger åklagare Lars Palm. 

– Själva mordbranden menar jag är grov då den varit planerad och anlagd i en lägenhet där det funnits människor. Huset ligger i ett tätbebyggt område där branden hade kunnat sprida sig. Den innebar fara för andra människors liv och för annans egendom.

Åklagare Lars Palm vill i dagsläget inte uttala sig om varför kvinnan ska ha velat döda sin familj.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro