ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna attackerade man på Ikea – med gräddbullar

Jesper Lindqvist · 26 Feb 2019
Uppdaterad 27 Feb 2019
Kvinnan tryckte upp ett paket med gräddbullar i huvudet på mannen. 
OBS: Bilden är en genrebild

Kvinnan tryckte upp ett paket med gräddbullar i huvudet på mannen. OBS: Bilden är en genrebild Foto: Mujo Korach/TT


Den 25-åriga kvinnan blev kallad "jävla idiot" av en pappa på IKEA, något som fick henne att se rött. Kort därefter valde hon därför att trycka upp ett paket gräddbullar i huvudet på honom, enligt utredningen. "Jag kände mig orättvist behandlad, säger kvinnan i polisförhör.

klar

Artikellänk är kopierad

”Gräddbullsattacken”, som bland andra Sydsvenskan har rapporterat om, utspelade sig i januari tidigare i år.

Pappan, en man i 35-årsåldern, befann sig på Ikea tillsammans med sin familj. På väg uppför trappan sa han åt sin dotter att hålla sig i räcket, så att hon inte skulle ramla. När den 25-åriga kvinnan, som var på väg ner, försökte gå mellan dottern och räcket blev pappan irriterad, och enligt åtalet slutade det med att han kallade kvinnan ”jävla idiot”, enligt utredningen.

Något som kvinnan i fråga inte uppskattade.

”Vet inte varför jag gjorde som jag gjorde”

I förhör berättar kvinnan att hon mådde dåligt efter kommentaren och att hon bestämde sig för att söka upp pappan på Ikeas restaurang. Med sig hade hon ett nyinköpt paket gräddbullar.

Hon gick därefter fram till pappan, knackade honom på axeln och frågade om det var han som kallat henne ”jävla idiot”. Kort efter att pappan sagt ja svarade kvinnan med att trycka upp paketet med gräddbullar i huvudet på honom, till omgivningens stora förvåning.

Enligt åtalet fick flera personer sedan ingripa för att sära på de två inblandade, som båda var upprörda efter ”gräddbullsattacken”.

”Jag vet inte varför jag gjorde som jag gjorde, jag hade planerat att vi skulle lösa konflikten som två vuxna människor”, säger kvinnan i förhör.

Pappan valde senare att polisanmäla kvinnan, och hon har nu åtalats för ofredande. Enligt åtalet vill mannen ha 7 000 kronor i skadestånd samt 500 kronor i ersättning för kemtvätt av hans skinnjacka.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro