ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna attackerades av en björn – dödades av sin man

Evelina Pålsson · 25 Dec 2015
Uppdaterad 25 Dec 2015
För att förhindra liknande händelser ska myndigheterna i Yukon bli bättre på att informera invånarna om hur de ska gå tillväga vid en björnattack.

För att förhindra liknande händelser ska myndigheterna i Yukon bli bättre på att informera invånarna om hur de ska gå tillväga vid en björnattack. Foto: Alamy/BBC


En kanadensisk kvinna sköts ihjäl av sin man när han försökte rädda henne från en attackerande björn. Nu vill myndigheterna öka invånarnas förståelse för björnar.

klar

Artikellänk är kopierad

Björnen gick till attack vid parets hem i Yukon territoriet i nordvästra Kanada. Mannen sköt flera skott mot björnen för att rädda kvinnan som misshandlades av djuret. Björnen sköts och dog men en kula studsade mot ett träd och träffade kvinnan uppger BBC News.

– Det som skedde på den gården den dagen var en fullständig katastrofal följd av händelser, säger utredaren Kirsten Macdonald enligt CBC.

Enligt henne hade mannen inte något annat val än att skjuta björnen för att försöka rädda kvinnan.

► LÄS MER: Här skrämmer en liten katt livet ur en björn

På grund av den tragiska händelsen som inträffade för ett år sedan vill myndigheterna i Yukon nu bli bättre på att informera invånarna om hur de ska agera vid en björn attack skriver CBC.

Enligt utredaren Kirsten Macdonald hade kvinnan spelat död under attacken. Vilket hon inte rekommenderar. Just i den situationen hade kvinnan haft större chans att överleva om hon slagit tillbaka.

► LÄS MER: Björn drack 36 öl men lämnade fulölen – och somnade på camping

I rapporten från dödsfallet som släpptes på julafton föreslås myndigheterna att sprida information om hur man ska gå tillväga för att överlever olika typer av björnattacker redan i grundskolan och att stugägare ska informeras om hur de ska förvara mat för att inte locka till sig björnar. Förslag som myndigheterna i Yukon tagit till sig och nu kommer att försöka inför på bästa uppger CBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro