ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna bakbands i "skämt" på jobbet

TT · 14 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 "Sluta, lägg av" skrek kvinnan med bakbundna händer och fötter och ansiktet ner i det oljiga fabriksgolvet. Men kollegorna fortsatte att skratta och knuffa henne.Det som började som ett skämt på en stor industriarbetsplats i Göteborg har nu lett till åtal mot två män, 25 och 37 år gamla.

Händelsen inträffade i november. Kvinnan hade tagit paus i jobbet då en manlig kollega tog tag i hennes händer som hon höll bakom ryggen.

Hon försökte komma loss men han ropade på en annan kollega som, enligt åtalet i Göteborgs tingsrätt på onsdagen, hjälpte honom att bakbinda kvinnan.

"Jätteroligt" sade hon, men hann inte mer innan hon blev uppslängd på den enes axel. Mer buntband hämtades, kvinnans fötter bands ihop och hon hamnade med ansiktet i golvet. Hon uppges ha fått panik och försökte resa sig men knuffades flera gånger omkull.

Plötsligt såg hon blixtar, trodde att hon fotograferades och dolde ansiktet. Hon försökte åter sätta sig upp men har berättat att hon puttades en sista gång med orden "jag gillar dig bättre när du ligger ner".

Männen, som åtalas för olaga frihetsberövande, har i förhör sagt att de är ledsna och inte förstod hur illa hon tog vid sig.

Under polisutredningen var männen arbetsbefriade och valde sedan att säga upp sig, berättar bolagets informationsdirektör för TT. Kvinnan arbetar kvar fast på annan avdelning, något hon enligt företaget själv fick välja.– Vi jobbar ständigt och jämt med frågor om etik och moral och hur man förhåller sig till varandra. Jag har svårt att ge någon bild av varför det här hände. Det är helt oacceptabelt, säger informationsdirektören till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro