ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna bar avhugget barnhuvud – greps vid tunnelbana i Moskva

Åsa Larsson · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
Kvinnan undersöks nu av rättspsykiatriska myndigheter.

Kvinnan undersöks nu av rättspsykiatriska myndigheter. Foto: CCTV


En kvinna väckte fasa när hon skrek "jag är terrorist" och viftade med ett avhugget barnhuvud utanför en tunnelbanestation i Moskva.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan som tros vara det döda barnets barnpassare kunde gripas av polis. Hon kunde ses på övervakningskameror vandra fram och tillbaka med huvudet i handen i omkring 20 minuter, rapporterar BBC.

Hon skrek "Gud är stor", "jag är en terrorist" och "jag är er död".

En bränd barnkropp upptäcktes i en utbränd lägenhet på Narodnoye Opolcheniye-gatan i nordvästra Moskva. Barnet uppskattas ha varit 3–4 år gammal. Enligt poliskällor har barnets huvud avlägsnats och tagits från brottsplatsen.

"Enligt den preliminära informationen så väntade barnets barnpassare, medborgare i ett centralasiatiskt land och född 1977, på att föräldrarna och det äldsta barnet skulle lämna lägenheten, och sedan, utan klarlagd orsak, ska hon ha mördat det lilla barnet, satt eld på lägenheten och lämnat platsen", meddelade myndigheterna i ett pressmeddelande.

Kvinnans mentala hälsa ska nu utredas, skriver BBC.

– Jag såg att hon höll i ett blodigt huvud , men jag trodde inte att det var på riktigt. Människor i folksamlingen sa att det var på riktigt, berättar den ryska journalisten Polina Nikolskaya för nyhetsbyrån Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro