ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna bloggade om chefen – fick sparken

Anders Göransson · 18 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Stock Exchange


klar

Artikellänk är kopierad

En anställd på McDonalds i Örebro bloggade i nedsättande ordalag om sin arbetsgivare. För det fick hon sparken.– Det är tragiskt det som skett. Hon som blev uppsagd var en duktig medarbetare, men det hon hade skrivit om sin arbetsplats var helt oacceptabelt, säger Magnus Pojen, ägare till Örebros fyra McDonalds-restauranger till Nerikes Allehanda.Den mellanchef som skötte uppsägningen skrev för övrigt själv på Facebook i tisdags att han "precis sagt upp en tjej som bloggade riktigt illa om sin arbetsplats ... inte helt smart att hitta på massor bara för att polarna skall få sig ett skratt ... men nu småskrattar jag i vilket fall ... =0))".För det får mellanchefen arg kritik från Hotell- och restaurangfacket.– Ytterst olämpligt, säger förbundets tredje ordförande Malin Ackholt till NA.

"Min chef är dum i huvudet"

Här är LO-juristen Sofie Rehnströms (SR) bedömning av ett antal fiktiva blogginlägg från en anställd om dennes arbetsgivare: "Det är tokstressig på jobbet och jag mår jättedåligt." SR: Kan absolut inte vara någon grund för uppsägning. "Min chef X är dum i huvudet och sköter inte sitt jobb." SR: Har svårt att se att det ska räcka för uppsägning. Men möjligen kan arbetsgivaren se annorlunda på det." "Min arbetsgivare Y fuskar med skatten och lurar sina kunder." SR: Du är du ute på djupt vatten, för du påstår att det förekommer brottslig verksamhet. Då kan man nog riskera uppsägning, om man inte har fasligt mycket bevis.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro