ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna fick lägenheten uppsagd – hade varit död i tre år

Hugo Ewald · 24 Maj 2016
Uppdaterad 24 Maj 2016
Till slut kom polisen och fastighetsvärden att öppna upp lägenheten.

Till slut kom polisen och fastighetsvärden att öppna upp lägenheten. Foto: IBL/Alamy/Metro


När grannarna kände att det luktade konstigt och kvinnan i lägenheten bredvid inte synts på flera år tillkallades polis. Nu visar det sig att kvinnan och hennes man varit döda sedan 2013.

klar

Artikellänk är kopierad

I Gullviksborg i Malmö anade grannarna oråd. En lägenhet luktade konstigt och det var säkert år sedan kvinnan som bodde där synts till. Men kvinnans pension betalades ut och hyran skickades in via autogiro, så fastighetsägaren MKB hade ingenting att klaga på. Det skriver Hem & Hyra.► LÄS MER: Kvinna satt på Mcdonalds ett dygn – var död

Till slut kom dock polisen och fastighetsvärden att öppna upp lägenheten. Den var dock tom, och ingen verkade ha bott där på flera år. Och till slut beslutade Hyresnämnden att MKB skulle få tillbaka bostaden så att någon annat kunde hyra den. 

Det kom att visa sig att kvinnan varit död sedan mars 2013, men att hennes dödsintyg fastnat myndigheternas register. Intyget blev kvar i kvinnans födelseland Tjeckien där hon också kom att avlida.

– Det är för att kvinnan var tjeckiska och att de bara har hittat ett tjeckiskt ID. Myndigheterna här menar att om någon är tjeckisk medborgare är detta det viktigaste och då är det inte deras uppgift att gå vidare. Om någon som enbart är svensk medborgare dör eller hamnar på sjukhus så meddelar de oss alltid, säger Yvona Hassel på ambassaden i Prag till Hem & Hyra. 

Kvinnan hade även man som bodde på andra sidan Malmö. Även hans lägenhet upptäcktes tom efter att Kronofogden kopplats in sedan hans hyresbetalningar plötsligt upphört. Mannen blev av med lägenheten 2014, och en rättsprocess inleddes trots att mannen var avliden. Bostaden kom sedermera att säljas hösten 2015.► LÄS MER: 24-årig mamma gungade sin döda son – i flera timmar

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro