ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna försökte tända eld på häst – misstänks för mordbrand

Jesper Lindqvist · 5 Mar 2019
Uppdaterad 5 Mar 2019
En kvinna har gripits, misstänkt för att ha försökt tända eld på en häst.

En kvinna har gripits, misstänkt för att ha försökt tända eld på en häst. Foto: Janerik Henriksson/TT


I mitten av februari larmades polisen till Kvinnersta i Örebro efter att en person försökt tända eld på en häst. Sedan dess har polisen letat efter personen, och under måndagen kunde en kvinna gripas. "Hon greps under lugna omständigheter", säger Tommy Lindh vid polisen i Bergslagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 18 februari som händelsen utspelade sig vid Kvinnerstagymnasiets stall i Örebro.

En person hade då tagit sig in i stallet och tänt eld på det täcke som en av hästarna bar. Hästen klarade sig, men ådrog sig brännskador och fick veterinärvård efter händelsen.

I samband med att polisens utredning tog fart kunde en kvinna knytas till brottet, och hon anhölls senare i sin frånvaro.

”Haft stor hjälp av förhör”

Under måndagen greps kvinnan i sin bostad i Örebro.

– Det är flera omständigheter som har lett fram till gripandet, men framför allt är det en utredning som gått framåt och vi har haft stor hjälp av de uppgifter som vi fått fram i förhör med olika personer, säger Tommy Lindh vid polisen i Bergslagen.

Kvinnan misstänks nu för försök till mordbrand, djurplågeri samt skadegörelse. Rubriceringen ”försök till mordbrand” är dock inte kopplad till att hon specifikt försökte tända eld på en häst.

– Man kan inte göra sig skyldig till mordbrand där djur löper risk att dö, i det här fallet är det snarare en bedömning av eldens spridningsrisk i samband med att hon tände på, säger Tommy Lindh.

Polisen vill inte uttala sig om kvinnan har uppgett varför hon tände eld på hästen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro