ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna friad från övergrepp på elvaåring

Stockholm TT · 21 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I tingsrätten dömdes kvinnan till fängelse i 1,5 år för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt tvång.

Det som gör att hovrätten väljer att ogilla åtalet mot kvinnan är framför allt att pojkens far och nya sambo pratat med honom om det som hänt.

Genom att anhöriga lyssnar och frågar kan det uppstå osäkerhet om vad som är offrets egen berättelse och vad som vuxit fram genom frågor från andra. Det finns en risk att barnet därigenom påverkas att omedvetet senare berätta mer än vad han haft täckning för, anser hovrätten.

Pojken, som nu är 14 år, har vittnat under vånda i hovrätten. Han framstår enligt domstolen som trovärdig, men har lämnat olika uppgifter om kvinnans klädsel, om tidpunkter och vissa detaljer om hur övergreppen ska ha gått till.

Därmed är det inte styrkt att kvinnan begått övergreppen, blir hovrättens slutsats.

Tingsrätten betonade i sin fällande dom att pojkens berättelse innehöll detaljer som var främmande för ett barn i den åldern. Det saknades också alternativa förklaringar till pojkens berättelse, enligt tingsrätten.

Kammaråklagare Gunnar Merkel har inte tagit ställning till om han ska be Riksåklagaren att föra målet vidare till Högsta domstolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro