ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna gjorde rånturné över hela Sverige

Petter Sundsten · 26 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan var ute på en ordentlig brottsturné över hela Sverige. Innan hon stoppades hann hon blåsa både företag och privat­personer på saker och pengar till ett värde av 1,6 miljoner kronor. Bland annat lurade hon till sig ett flertal bilar med ett sammanlagt värde över en halv miljon kronor. Hon har också lurat till sig en platt-tv för 18 000, ett lån från Nordea på 20 000 och boende på Scandic hotell Hasselbacken för 4 400 kronor.– Hon är väldigt manipulativ, säger kammaråklagare Jakob Holmberg.

Tvåbarnsmamman, som kommer från västra ­Sve­rige, har använt sig av antingen sin systers eller sin kompis identitet för att luras.

Då rättegången avslutades beslutade tingsrätten om att genomföra en ­rätts­psykiatrisk undersökning på henne. Hon övertygade rätten om att försätta henne på fri fot i väntan på domslutet. Då flydde hon och har nu lyckats hålla sig undan i över ett år.Brotten preskriberas år 2012.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro