ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kvinna gripen misstänkt för att ha anlagt skogsbrand – polis söker vittnen

Filip Joelsson · 6 Jun 2018
Uppdaterad 6 Jun 2018
Under onsdagsförmiddagen arbetade räddningstjänsten fortfarande med full styrka för att släcka bränderna.

Under onsdagsförmiddagen arbetade räddningstjänsten fortfarande med full styrka för att släcka bränderna. Foto: Henrik Montgomery / TT


En kvinna har gripits misstänkt för att ha anlagt en av skogsbränderna som härjar utanför Sala. Samtidigt söker polis fler vittnen som kan ha sett personer som "uppträder på ett annorlunda sätt".

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen startade en skogsbrand i Broddbo utanför Sala. Polisen misstänker är branden är anlagd, och tidigt på onsdagsmorgonen greps en kvinna som nu misstänks för grov mordbrand.

– Vid en av bränderna i Sala misstänker man att den är anlagd, och för detta är denna kvinna anhållen. Men vi tittar på alla andra bränder, och försöker hitta ett mönster, säger Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt, till Aftonbladet.

Kvinnan anhölls på onsdagsförmiddagen av kammaråklagare i Uppsala, uppger polisen på sin hemsida.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer kvinnan höras under onsdagen tillammans med en försvarare, och husrannsakningar kommer göras hos kvinnan.

Polisen söker vittnen

Polisen uppmanar nu personer som vistats i skogsbrandsområdena att tipsa om eventuella iakttagelser.

”Polisen söker fortfarande efter personer som har gjort iakttagelser vid brandplatserna i Broddbo där man kan ha gjort iakttagelser av fordon och personer som uppträder på ett annorlunda sätt efter skogsbilvägar med mera”, meddelar polisen, och hänvisar till tipsnumret 114 14.

De kraftiga bränderna på olika platser i Sala härjar i samma trakter i Västmanland som drabbades av den förödande skogsbranden 2014. Under veckan har det brunnit i bland annat Rörbo, Vånkarbo och Månsbo, och flera boende i området har evakuerats av polis.

Under onsdagsförmiddagen arbetade räddningstjänsten fortfarande med full styrka för att släcka bränderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro