ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna hittad död på campingplats

Stefan Wahlberg · 25 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Polisens tekniker undersöker platsen där kvinnan hittades död. Kroppen låg i en klippskreva mot vattnet i Huddinge. 

Polisens tekniker undersöker platsen där kvinnan hittades död. Kroppen låg i en klippskreva mot vattnet i Huddinge.  Foto: Stig Almqvist


Polisen: Vi betraktar det som mord

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Åberg brukar promenera i närheten av mordplatsen. Hon är chockad över vad som hänt.
Stina Åberg brukar promenera i närheten av mordplatsen. Hon är chockad över vad som hänt.Foto: Urban Brådhe

DÖDSFALL. Här hittades kvinnan mördad – i en klippskreva. Dykare letade i går efter hennes kläder.– Jag kan inte säga om hon hade kläder på sig eller om hon var täckt av någonting, säger Mats Nylén vid Södertörnspolisen.Kvinnan hittades klockan halv fem i går morse av en privatperson som var ute och gick med sin hund. Kroppen låg i ett svårtillgängligt skogsområde vid Flottsbro camping i Huddinge.Enligt uppgifter till Metro är kvinnan i 20–40-årsåldern. – Vi betraktar det som ett mord, säger Mats Nylén.Under hela dagen arbetade tekniker med att leta efter teknisk bevisning på platsen. Kroppen fördes till rättsläkarstationen i Solna för obduktion. Den mördade kvinnan har varit död i flera dagar. Hon hittades nära familjecampingen Flottsbro stugor och camping i Huddinge.– Det är jättelugnt och fint. Här är det många kvinnor som joggar och många barnfamiljer som rör sig, säger Stina Åberg, som brukar promenera i närheten.Hon är chockad av att en kvinna antagligen har mördats i området.– Då vågar jag inte gå dit, säger Stina Åberg.Fyndplatsen var en bergsskreva vid Tullingesjön. En förbipasserande hittade kroppen klockan 4.30 på morgonen då han rastade sin hund. Platsen ligger otillgängligt till och för att ta sig dit till fots måste man gå uppför en brant slänt genom skogen.Polisen hade i går kväll inte identifierat kvinnan. Under hela dagen gjordes en rättsteknisk undersökning med bland annat spårhundar och dykare som sökte efter kvinnans kläder nedanför mordplatsen.Det oklart på vilket sätt kvinnan har avlidit. Mats Nylén på Södertörnspolisen vill inte svara på frågor om skador eller om de misstänker sexbrott.– Jag vill inte gå in på det, men vi misstänker att hon mördats, säger Mats Nylén vid Södertörnspolisen.

Analys: Ökat våld på sommaren

Även om ordet sommarmord är ett rubrikord som ofta genererar större medial uppmärksamhet än vanligt så är de tre sommarmånaderna även statistiskt våldets månader.Juni, juli och augusti har under 2000-talet inneburit att i genomsnitt 13 procent fler mord per månad anmäls till polisen jämfört med årets övriga månader. Andra våldsbrott ökar ännu mer. När det gäller misshandel och våldtäkt ligger ökningen på ungefär 20 procent. Bakgrunden är bland annat det ökande supandet under sommaren. I tre fjärdedelar av alla fall av våldsbrotten är alkohol inblandat på något sätt. Sommar och semester är nämligen inte odelat positivt för relationer och familjeliv när vardagen bryts och allting ställs på sin spets i trånga husvagnar, stugor och sena kvällar med mycket alkohol.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wahlberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro