ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna hölls inlåst - räddades med hjälp av lapp

Johan Mårtensson · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Skolbarnen uppfattade nödropet på lappen och polis larmades till platsen. I lägenheten hittades en misshandlad kvinna som kan ha varit inlåst i ett halvår, rapporterar Skånska dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hjälp mig”. Så stod det på lappen som skolpojkarna hittade på en trottoar på Möllevången i Malmö i går. På lappen stod också namn och personnummer.

- Som tur var undrade pojkarna över meddelandet och stoppade en okänd kvinna för att fråga henne. Kvinnan tog meddelandet på största allvar och ringde polisen direkt, berättar Linda Pleym, informatör vid Malmöpolisen, till Skånska dagbladet.

När polisen kom till platsen hittades den 31-åriga kvinnan misshandlad i lägenheten.

Det visade sig att hon hade slängt ut lappen från ett fönster och att hon tidigare hade försökt att skrika på hjälp, men då hade blivit stoppad av sin man. Han greps och anhölls senare, misstänkt för misshandel och olaga frihetsberövande. Enligt Linda Pleym ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha tagit mobiltelefon, pass och nycklar från kvinnan redan för ett halvår sedan.

– Kvinnan kan ha varit instängd under ett halvår. Det får fortsätta förhör utvisa, säger Linda Pleym till Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro