ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna hyrde ut lägenhet på Airbnb – användes som bordell

Alva Forsberg Fierro · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015
Bilden har ingenting med texten att göra.

Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: All Over Press


En lägenhet i Malmö ska ha annonserats ut på uthyrningssajten Airbnb och sedan använts som bordell. Nu vill värden säga upp hyresgästen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hyresgästerna hade under en längre tid blivit störda av allt spring som pågick i lägenheten och i april fick kvinnan en varning av hyresvärden på grund av klagomålen, skriver Sydsvenskan.  

Grannarna misstänkte även att det pågick bordellverksamhet i lägenheten eftersom de vid upprepade tillfällen stått män i trädgården som väntat på att besöka lägenheten.   

►LÄS MER: Par drev bordell – får behålla 750 000 

Grannarna larmade därför polisen och vid deras tillslag kunde de gripa fyra prostituerade kvinnor och en sexköpare. Kvinnorna berättade för polisen att de hade bott i lägenheten i två veckor och betalt 900 kronor per dygn genom uthyrningssajten Airbnb.

I annonsen står det att tvårumslägenheten kan hyras för 999 kronor per dygn eller för 20 000 kronor i månaden. 

►LÄS MER: Familj hyrde ut via Airbnb – fick sitt hus totalt vandaliserat

Nu vill hyresvärden vräka kvinnan som hyrde ut sin lägenhet. Värden har vänt sig till hyresnämnden och överlämnat skärmdumpar på hennes Airbnb-annons och vittnesmål från en polis, som var med vid tillslaget. 

Ärendet ska nu utredas och i beslut tas i januari.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro