ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna inseminerade sig – för att slippa sitt dödsstraff

Evelina Pålsson · 17 Feb 2016
Uppdaterad 17 Feb 2016
Den fängslade kvinnan köpte sperma för att slippa undan döden.

Den fängslade kvinnan köpte sperma för att slippa undan döden. Foto: Alamy


Fyra fängelsevakter i Vietnam har blivit avstänga på grund av att en dödsdömd fånge blivit gravid i väntan på sitt dödsstraff.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt den vietnamesiska tidningen Thanh Nien News köpte den fängslade kvinnan sperma och inseminerade sig själv för att slippa undan dödsstraff. I Vietnam får nämligen inte kvinnor som är gravida eller har barn under tre år straffas med döden.

Kvinnan greps för droghandel 2012. Två år senare förklarades hon skyldig och dömdes till döden.

► LÄS MER: Fången styrde fängelset – fyra vakter blev gravida

I väntan på sitt dödsstraff ska kvinnan enligt utredare ha köpt sperma av en manlig fånge för 50 miljoner vietnamesiska dong vilket motsvarar över 18 000 kronor.

Den manlige fången gav kvinnan sperma två gånger under augusti förra året och hennes plan lyckades. I april väntas hon föda.

På grund av graviditeten kommer kvinnans straff att omvandlas från dödsstraff till livstidsfängelse. Polisen i Quang Ninh provinsen där kvinnan sitter fängslad har inte kommenterat händelsen enligt   BBC.

► LÄS MER: Det här läser fångarna i fängelset

Fyra fängelsevakter har stängts av eftersom de anses ha varit oaktsamma då den dödsdömda kvinnan lyckats bli gravid i fängelset.

År 2007 dömdes två fängelsevakter i provinsen Hoa Binh till fängelse efter att de tillåtit en manlig fånge att hjälpa en dödsdömd kvinna att bli gravid.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro