ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna kan vräkas – eftersom hon är lesbisk

Johan Mårtensson · 12 Maj 2011
Uppdaterad 12 Maj 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En 43-årig kvinna i Nordvästskåne riskerar att vräkas från sin bostad – för att hon är lesbisk. Kvinnan har vänt sig till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som lägger ner fallet. Eftersom hyresvärden är kvinnans egen pappa omfattas ärendet inte av lagstiftningen.

Kvinnan har bott i bostaden i 16 år. Hon har under lång tid haft dålig relation till fadern, som enligt DO-anmälan vägrar acceptera att hon är homosexuell. En dag gick hans missnöje med dotterns sexuella läggning över styr.

Enligt anmälan rusade han in i hennes hem, uppträdde aggressivt och skrek att han skulle höja hyran med flera hundra procent om hon inte flyttade självmant. Sedan ska han ha kastat ett papper på bordet och krävt underskrift.

Om dottern fortsatte att ägna sig åt ”lesbiska aktiviteter” skulle han höja hyran från 2500 kronor till 10 500 kronor. Flera personer, däribland hennes elvaåriga dotter, ska ha blivit vittne till händelsen.

Den 43-åriga kvinnan, som inte har råd med ett så kraftigt hyrespåslag, vände sig till DO. Men trots att ärendet lades ner var anmälan inte helt förgäves. Enligt kvinnan har pappan backat - åtminstone för tillfället. – Jag bor kvar med den gamla hyran, och situationen är i alla fall lite lugnare nu, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro