ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna låg död på boende i veckor – upptäcktes när huset skulle målas om

TT · 13 Jul 2016
Uppdaterad 13 Jul 2016
Nu kommer bostadsbolaget se över sina rutiner så att något liknande inte kan inträffa igen.Fötterna på bilden har inget med artikeln att göra.

Nu kommer bostadsbolaget se över sina rutiner så att något liknande inte kan inträffa igen.Fötterna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: IBL/Alamy/Jochen Tack


klar

Artikellänk är kopierad

Det tog flera veckor innan det upptäcktes att en äldre kvinna på ett trygghetsboende i Helsingborg hade avlidit i sin lägenhet. Dödsfallet uppmärksammades först när bostadsbolaget Helsingborgshem skulle måla om huset, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Exakt hur länge kvinnan varit avliden är oklart. Kroppen hittades i juni, och enligt polisen fanns där oöppnad post från april.

- Det som har inträffat är oerhört beklagligt, men trygghetsboenden har inga vårdinslag utan bygger på frivilligt deltagande. Och i detta fall fanns det tyvärr ingen indikation att det skulle ha varit någonting som inte stod rätt till i lägenheten, säger Mikaela Andersson på Helsingborgshem, till kanalen.

Bostadsbolaget kommer trots det se över sina rutiner så att något liknande inte sker igen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro