ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna misstänks ha tagit studenthyror

Daniel Olsson · 23 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I tidningsartiklar beklagade kvinnan bostadsbristen för Chalmers utbytes­studenter.Nu misstänks hon ha utnyttjat situationen för att stoppa studenternas hyror i egen ficka. Inom kort väntas kammar­åklagare Karl-Erik Esbo slutföra utredningen mot en tidigare anställd vid Chalmers som anklagas för grov förskingring i samband med förmedlingen av lägenheter till utbytesstudenter.Enligt anmälan har kvinnan, som förnekar brott, tagit emot hyror kontant från utbytesstudenter för lägenheter som Chalmers redan betalade för.– Bland hennes ansvarsområden fanns att förmedla lägenheter till utbytesstudenter, säger Björn Eriksson, administrativ direktör på Chalmers.

Enligt honom har inte utbytesstudenterna blivit av med några pengar i och med det inträffade.I samband med att polis­anmälan lämnades in i början av förra året fanns uppgifter om att 30 000 förskingrats från 2005 och framåt. Den summan ska ha stigit i dag.

Kvinnan arbetar inte kvar på Chalmers längre. – Hon valde att säga upp sig själv, berättar Björn Eriksson.I går fick kvinnan en offentlig försvarare förordnad av Göteborgs tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro