ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna påkörd av vattenskoter – föraren smet

Josefin Svenberg · 2 Jun 2013
Uppdaterad 3 Jun 2013

Trots en stor sökinsats har Stockholmspolisen inte hittat den vattenskoterförare som körde på en simmande kvinna i Mälaren på söndagseftermiddagen. Kvinnan vårdas för mycket allvarliga skallkador.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scoopshot

En 46-årig kvinna skadades svårt när hon blev påkörd av en vattenskoter i Mälaren utanför Blackeberg i västra Stockholm vid 17-tiden på söndagen.

– Ett vittne har sett hur kvinnan var ute och simmade, hur hon sedan blev påkörd och hur föraren av vattenskotern avvek från platsen, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

En privatperson som befann sig i en båt i närheten drog upp kvinnan och tog henne till en brygga nära Ljunglöfska slottet, dit ambulanshelikopter kallades för att ta den svårt skadade kvinnan till sjukhus.

– Hon har mycket allvarliga skallskador, säger Sven-Erik Olsson.

Polishelikopter spanade efter vattenskoterföraren i området men vid 23-tiden på söndagskvällen var personen ännu inte påträffad.

Brottsrubriceringarna som kan bli aktuella är grovt vållande till kroppsskada, vårdslöshet i sjötrafik samt smitning från sjöolycka.

Har du iakttagelser eller upplysningar i ärendet? Kontakta polisen på 114 14.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro