ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna räddad – hoppade från åttonde våningen

Anders Göransson · 27 Feb 2012
Uppdaterad 27 Feb 2012

En kvinna räddade sig undan lågorna i sin brinnande lägenhet genom att hoppa från åttonde våningen – ner i brandkårens språngkudde. – Jag hörde hur folk skrek. De trodde att hon ramlade mot marken, berättar ett vittne.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett hyreshus i Storskogen i Sundbyberg började brinna under gårdagen. En medelålders kvinna fångades i en övertänd  lägenhet. För att rädda sig själv hoppade kvinnan ut från åttonde våningen.
Ett hyreshus i Storskogen i Sundbyberg började brinna under gårdagen. En medelålders kvinna fångades i en övertänd  lägenhet. För att rädda sig själv hoppade kvinnan ut från åttonde våningen.Foto: Nicola Nordin

Det var klockan 18.45 i går kväll som larmet kom om brand i en lägenhet på åttonde våningen i ett hus i Storskogen i Sundbyberg. En medelålders kvinna fanns kvar i den övertända lägenheten. – Jag såg att en person stod i fönstret, och bakom brann det jättemycket, berättar ögonvittnet i grannhuset.

Lågorna blev större och större och samtidigt försökte brandmännen hissa upp en stege från brandbilen. Men den nådde inte fram. – Det flammade till och lågorna nästan slickade fönstret. Då hoppade hon. Det var skitläskigt.

Kvinnan hamnade delvis utanför kudden och bröt flera ben i kroppen. Hon var vid medvetande när hon togs till sjukhus och skadorna är inte livshotande.

När brandkåren släckt elden hittades en hund i lägenheten. Den fördes till ett djursjukhus. 

Polisen misstänker att branden är anlagd. – Det finns anledning att anta det, eftersom det har brunnit på flera ställen i lägenheten, säger Göran Callervik vid polisens länskommunikationscentral.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro