ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna sålde cannabis till unga – över Instagram

Emmelie Wallroth · 26 Maj 2014
Uppdaterad 26 Maj 2014

I juni åtalas en 23-årig kvinna i Bandhagen söder om Stockholm för att ha sålt cannabis över Instagram, rapporterar SVT. Hon är misstänkt för att vid 40 tillfällen ha lagt ut narkotika till försäljning”, säger Fredrik Arnesson vid Söderortspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen kom över Instagrambilderna i samband med att de arbetade med andra fall.

– Under en utredning av andra ärenden vid ungdomssektionen kom det fram material som tydde på att det fanns en kvinna som saluförde cannabis över Instagram, säger Fredrik Arnesson, chef för gatulangningssektionen vid Söderortspolisen till Metro.

Polisen lyckades identifiera kvinnan – som nu är misstänkt för att vid 40 tillfällen ha lagt ut narkotika till försäljning över Instagram eller internet. Hon ska ha lagt upp bilder på det hon velat sälja och skrivit till exempel ”nu finns det saker inne”.

Sedan ska den som varit intresserad av att köpa narkotikan ha tagit kontakt med kvinnan genom chattappen Kik, där de bestämt tid och plats för ett möte. 

Kvinnan ska även ha haft två medhjälpare, en 25-årig kvinna och en man i 30-årsåldern, och de tre är tillsammans misstänkta för 20 fullbordade narkotikaförsäljningar.

– Sedan finns det såklart ett mörkertal. Vi har inte lyckats få ihop alla försäljningar, säger Fredrik Arnesson.

De flesta försäljningar har gjorts till unga vuxna och även barn under 18 år.

Enligt polisen är tillvägagångssättet att sälja narkotika över internet inget nytt.

– Men mig veterligen så är den här aspekten med Instagram unik. Jag har i alla fall inte hittat några liknande fall i Söderort. Det viktiga i det hela är att föräldrar uppmärksammas på att ungdomar med lätthet kan få tag på cannabis, säger Fredrik Arnesson.

► Här köper unga knark på nätet

►29-åring sålde knark på Silk Road

►Lätt beställa tunga droger på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro