ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna satt på Mcdonalds ett dygn – var död

Hugo Ewald · 6 Okt 2015
Uppdaterad 6 Okt 2015
Ett dygnet runt-öppet McDonalds i Hongkong.

Ett dygnet runt-öppet McDonalds i Hongkong. Foto: Imago/Pius Koller


En hemlös kvinna i Hongkong hittades död under lördagsmorgonen efter att hon suttit på ett dygnet runt-öppet Mcdonalds i 24 timmar. Händelsen har nu skapat en stor debatt om hemlösheten i Hongkong.

klar

Artikellänk är kopierad

Under söndagen kunde den Hongkong-baserade tidningen South China morningpostrapportera om hur en kvinna, som påstås vara mellan 50 och 60 år, hittats död på ett dygnet runt-öppet Mcdonalds. Kvinnan hittades hukad över bordet där hon suttit i av restaurangens hörn i 24 timmar utan att någon av de andra kunderna märkt av henne.

Kvinnan hade enligt tidningen ingen legitimation, och antas vara hemlös.

Material från övervakningskameror visar hur kvinnan 24 timmar innan sin död syns sitta på restaurangen för att sedan falla ihop utan att någon på restaurangen lägger märke till henne.► LÄS MER: Nej, McDonald’s serverar inte människokött

I ett uttalande från Mcdonalds i Hongkong säger företaget att de är ledsna över det som hänt, men också att Mcdonalds välkomnar alla kunder på sina 24-timmars restauranger vilken tid på dygnet som helst oavsett om de beställer något eller inte.

Händelsen har nu väckt diskussioner i Hongkong om hur landet misslyckas att ta hand om sina hemlösa, och välgörenhetsorganisationer hävdar att lönerna i landet är för låga för att betala de höga bostadskostnaderna. South China morning post rapporterar att antalet som sover ute mer än fördubblats sedan 2010, från 393 till 806.

► LÄS MER: Daniel dog utan att någon märkte det

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro