ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kvinna sextrakasserades på jobbet – byggbolaget hotar att sparka alla

Natalie Demirian · 1 Nov 2017
Uppdaterad 1 Nov 2017

Byggbolaget Skanska kräver att en av deras underentreprenörer uppger vilka av deras anställda som har sextrakasserat en kvinnlig anställd. Annars får alla som jobbade den dagen sparken, skriver SVT Nyheter Småland.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid bygget av nya Linnéuniversitetet i Kalmar som ett 15-tal män stängdes av från jobbet förra veckan efter att det framkommit att en kvinnlig anställd blivit sexuellt trakasserad, skriver SVT Nyheter.

Kvinnan blev utsatt för sexuellt kränkande kommentarer av en grupp manliga kollegor, men har inte kunnat peka ut vem som sa vad.

Skanska kräver nu att deras underentreprenör pekar ut vilka av männen som är skyldiga. Om inte det görs innan fredag får alla som jobbade den dagen sparken från jobbet.

När SVT Nyheter frågar Mia Trahn, presstalesperson på Skanska, om det inte är en form av kollektiv bestraffning svarar hon:

– Jo, men i dag ser vi ingen annan möjlighet. Om de inte identifierar den här gruppen män så kan de finnas kvar på arbetsplatsen och utsätta andra för samma sak. Det skulle ge helt fel signaler till våra underentreprenörer och medarbetare om vi inte tar krafttag och låter dem komma tillbaka.

Sedan tidigare har två män utpekade av kvinnan fått sparken.

SVT Nyheter skriver att den drabbade kvinnan inte ska ha gjort en polisanmälan efter händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro