ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna skulle begravas i Sverige – Postnord tappade bort urnan

Linnéa Borgert · 24 Jul 2017
Uppdaterad 24 Jul 2017
Urnan skulle till Rönninge, men hamnade i Kramfors.

Urnan skulle till Rönninge, men hamnade i Kramfors. Foto: Janerik Henriksson/Claudio Bresciani/TT


Kvinnan, som bodde i Tyskland, skulle begravas hos sin släkt i Sverige. Urnan skickades för mer än tre veckor sedan – men den har fortfarande inte kommit fram, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 83-åriga kvinnan dog i juni. Hennes familj bestämde att hon skulle kremeras i Tyskland och att urnan sedan skulle skickas till Salems församling i Rönninge, där hon skulle begravas, skriver Expressen.

Paketet med urnan skickades i slutet av juni och kom till Sverige den 1 juli. Fem dagar senare hamnade det i en livsmedelsaffär i Kramfors. Den 19 juli kom urnan fram till Postnords paketanläggning i Segeltorp i Huddinge kommun, där personalen registrerade ”Försändelsen transporteras till ny mottagare på avsändarens begäran”, enligt Expressen.

– Det har gått tre veckor sedan paketet kom in i Sverige. Med tanke på omständigheterna är det sorgligt att vi får vänta på begravningen i veckor. Jag vet inte om paket överhuvudtaget kommer fram. De sa i Segeltorp att de inte kunde lokalisera paketet exakt, säger kvinnans son till tidningen.

Han säger att det känns jobbigt att familjen har tvingats skjuta upp begravningen.

– Det känns dubbelt jobbigt just nu. Inte bara mammas bortgång. Man vill ju att hon ska kunna vila i frid. Vi tänkte ut så fint att hon skulle få gravplats där vi bor. Man vill ju också ha ett avslut någon gång, sorgeprocessen måste få en punkt. Nu är vi hela tiden i vänteläge. Det kostar tid och kraft, säger han till Expressen.

Anders Holm, chef för Postnord Sverige och formellt ansvarig för pakethanteringen, säger att det som hänt är beklagligt.

– Vi koncentrerar oss nu på att hitta paketet. Det är viktigast just nu och att det kommer till rätt ombud. Sedan får vi följa upp och se vad som blev fel, säger han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro