ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna torterade sin make i över 40 år

Matilda Bjerlöw · 18 Dec 2012
Uppdaterad 18 Dec 2012

Foto: Scanpix


I över 40 år misshandlade kvinnan sin make – slog honom med ett järnrör, skar honom med en tapetkniv och tvingade honom att bo i en skrubb i källaren – utan att någon ingrep. Nu, 73 år gammal, döms hon till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan, som tidigare är ostraffad, döms till tre års fängelse, uppger vg.no. Rätten konstaterar att hon har berövat sin man i stort sett all livskvalitet.

Det var 1961 som paret gifte sig, och bara några år senare startade misshandeln. Ändå var det inte förrän 2010 som det hela uppdagades, i samband med att kvinnan anmälde sin make för trakasserier och polisen började undersöka saken.

"Mannen har i 41 år levt under närmast konstant terror, med kontinuerlig otrygghet och våld", fastslog tingsrätten som dömde kvinnan till tre års fängelse.

Under rättegången vittnade parets tre barn mot sin mamma, och berättade om hur de såg henne misshandla pappan under hela deras uppväxt.

Förutom att slå honom med olika föremål ska kvinnan ha tvingat honom att bo i källaren, med begränsad tillgång till mat, toalett, dusch och telefon. Hon ska dessutom ha slängt hans post och hans mediciner, samt skurit honom med en tapetkniv på överarmen.

– Det här är exceptionellt och bevisar att män också kan utsättas för våld av kvinnor, säger mannens advokat Finn Ove Smith, till vg.no.

Kvinnan nekar till allt men norska Högsta Domstolen har nu avslagit hennes överklagan om att pröva domen. Den misshandlade mannen dog innan kvinnan fick sin dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro