ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna våldtagen av tre män mitt i centrala Stockholm

Gustaf Eriksson · 23 Jan 2013
Uppdaterad 24 Jan 2013

Foto: Scanpix


När hon var på väg hem från krogen blev den unga kvinnan överfallen och våldtagen av tre män – mitt i Stockholm. Polisen vädjar nu om tips. – Vi har inte gripit någon, säger Shirley Magné på Citypolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan var ute med några vänner på en krog i centrala Stockholm på måndagsnatten. Vid 03-tiden skildes de åt, och kvinnan började gå mot en busshållplats i iskylan. – Hon känner inte till Stockholm så väl och skulle ta en buss hem, säger Shirley Magné, presskontakt på Citypolisen.

Någonstans i området mellan Hamngatan och Kungsträdgården blev hon överfallen av tre okända män som utsatte henne för en våldtäkt. – Åtminstone en av dem har genomfört en fullbordad våldtäkt. Vad de andra haft för roll är inte helt klart, säger Shirley Magné. Kvinnan har berättat i förhör att mannen som var mest aktiv var lång, smal och ljushårig. I övrigt är signalementen som polisen gått ut med vaga. 

Efter attacken upptäcktes den gråtande kvinnan av en taxichaufför, som körde henne hem. Kvinnan larmade polisen från sin bostad. 

Där våldtäkten skedde rör det sig normalt människor dygnet runt.  – Det är väldigt ovanligt att sådant här sker så centralt, säger Shirley Magné. Polisen höll under onsdagen förhör med flera personer. – Utredningen är inne i ett väldigt intensivt skede. Vi har hållit en mängd förhör i dag och kommer att fortsätta i morgon.Har ni gripit någon?– Nej, inte i nuläget.

Polisen har fått in flera tips, men vädjar ändå till alla som kan ha sett någonting att höra av sig. – Vi vill mycket gärna få in vittnesuppgifter, säger Shirley Magné.

Tidigt på morgonen den 13 januari våldtogs en kvinna i 20-årsåldern av fem män i Sundbyberg. Polisen ser i nuläget inte något samband mellan de två händelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro