ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinna våldtogs i polisbil – stämmer polisen

Tobias Berg · 31 Jan 2015
Uppdaterad 31 Jan 2015
Den då 17-åriga kvinnan kräver skadestånd på grund av polisens vårdslöshet

Den då 17-åriga kvinnan kräver skadestånd på grund av polisens vårdslöshet Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Den 17-åriga kvinnan blev placerad i backsätet av en polisbil tilsammans med en dömd sexbrottsling som attackerade henne.

Det var i september 2011 somd en då 17-åriga kanadensiskan greps av polis Tasiujaq i  norra Quebec i Kanada. Polisen hade tillkallats eftersom 17-åringen hade varit full och bråkig under ett besök hos en släkting, skriver Kanadensiska CBC News.

Enligt den nu 21-åriga kvinnans stämmningsansökan så satte polisen på henne handbojor och placerade henne i baksätet av sin polisbil tillsammans med en man som gripits tidigare. Mannen hade vid det tillfället redan gripits fyra gånger för sexuella övergrepp och var en registrerad sexförbrytare.

Den kvinnliga polisen, som arbetat i mindre än en månad, lämnade sedan bilen för att få vittnesuppgifter från 17-åringens släktingar, När hon kom tillbaka hittade hon mannen, som inte hade handbojor, utan byxor liggande ovanpå 17-åringen.

Enligt kvinnans stämmning fick hon inte någon medicinsk undersökning efter händelsen och fick spendera natten i en cell. Polisen som grep henne blev avstängd efter händelsen och sa senare upp sig.

Nu stämmer kvinnan, som uppger sig lida av posttraumatisk stress, alltså både polisen som grep henne, den lokala polismyndigheten och de regionala myndigheterna på 400 000 dollar för bristande professionalitet och grov vårdslöshet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro