ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kvinna ville hyra bostad – ska ha blivit våldtagen på lägenhetsgolvet

Linnea Bergman · 16 Jul 2018
Uppdaterad 17 Jul 2018
Enligt åtalet ska 27-åringen ha dragit ner kvinnan på lägenhetens golv och våldtagit henne.

Enligt åtalet ska 27-åringen ha dragit ner kvinnan på lägenhetens golv och våldtagit henne. Foto: IBL.


En kvinna ville hyra en lägenhet i Märsta. Men i stället fick hon sexuella inviter från den tänka hyresvärden. När hon ville dra sig ur uthyrningen misstänks mannen ha våldtagit henne på lägenhetsgolvet.

klar

Artikellänk är kopierad

I februari 2018 träffades kvinnan och den 27-åriga mannen för att diskutera en uthyrning av hans lägenhet i Märsta i Sigtuna kommun. De pratade om hyreskontakt, betalning av hyran och lägenhetens inredning.

Dagen efter skickade mannen ett meddelande till kvinnan om att han var intresserad av henne. Hon skrev tillbaka att hon inte ville ha den typen av relation, och meddelade kort därefter att hon inte ville hyra lägenheten längre.

Då hävdade mannen att hon var skyldig honom pengar, och fick henne att sätta in 1 000 kronor på hans bankkonto. Han menade även att hon var skyldig honom 500 kronor till.

– Han vill förmå henne att betala pengar för att han, som jag tolkar det, inte har kunnat hyra ut lägenheten till någon annan person under den här tiden. Han har hållit lägenheten till henne. Han ville att de skulle träffas så att hon kunde skriva på ett kontrakt om att hon var skyldig honom mer pengar, säger Jenny Karlsson, åklagare vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

DNA under mannens naglar

Kvinnan kom till lägenheten i Märsta strax innan lunch den 16 april i år. Enligt åtalet ska mannen då ha dragit ner henne på lägenhetens golv och våldtagit henne. Bara en knapp timme efter att kvinnan anlänt till lägenheten larmade hon polisen om att hon blivit våldtagen.

Kvinnan hade skador i underlivet efter det misstänka övergreppet.

Samma kväll genomfördes en så kallad kroppsbesiktning av den misstänkte mannen. Då hittades kvinnans DNA under hans naglar.

– Den är naturligtvis jätteviktig, eftersom hans inställning är att de inte har träffats den där dagen, säger åklagaren Jenny Karlsson

27-åringen har tidigare hävdat att han inte var i sin lägenhet mitt på dagen när våldtäkten skedde. En historia som åklagaren vill slå hål på med hjälp av bland annat samtalslistor och mastuppkopplingar från mannens mobiltelefon.

– Bevisningen ser väldigt god ut, sammanfattar åklagaren.

Försökte fixa alibi från häktet

I bevisningen mot 27-åringen finns även anteckningar som mannen skrivit till sin pappa från häktet i Sollentuna. Där ber 27-åringen pappan kontakta en kvinna han känner och uppmana henne att säga till polisen att hon var tillsammans med honom vid tiden för den misstänkta våldtäkten.

Mannen blev häktad i april och under tisdagen går ärendet upp i Attunda tingsrätt. Åklagaren Jenny Karlsson har ännu inte bestämt vad hon ska yrka på för straff.

– Men våldtäkt har ju ett minimistraff på två år… så vi får se helt enkelt, säger hon.

Mannens försvarsadvokat Melissa Toutounge Aksök säger att mannen själv menar att han är oskyldig.

– Min klient förnekar brott. Huvudförhandlingen börjar i morgon och han kommer att få berätta själv, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro