ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnan bad om hjälp efter gruppvåldtäkten i Fittja – fick höra att hon var äcklig

Karl Enn Henricsson · 25 Nov 2017
Uppdaterad 25 Nov 2017
Då offret bad flera personer om hjälp fick hon höra att hon var äcklig.

Då offret bad flera personer om hjälp fick hon höra att hon var äcklig. Foto: Polisen


Efter den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja bad kvinnan flera personer om hjälp. Istället fick hon höra att hon var äcklig. Usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, blanda inte in oss”.

klar

Artikellänk är kopierad

Under timmar våldtogs kvinnan av flera män i ett trapphus i augusti förra året. Upp till 20 personer kan ha varit delaktiga, och hon utsattes även för misshandel. Efter att männen hade lämnat trapphuset ringde hon på en dörrklocka och bad den boende att larma polisen. Men han brydde sig inte utan såg bara till att hon kom ut genom porten, har hon berättat för polisen.

Istället tog hon sig till Fittja centrum för att få hjälp. Flera hon träffade frågade henne vad hon hade varit med om. Då hon berättade att hon hade blivit våldtagen fick hon höra: ”Men, usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, bland inte in oss”, vilket framgår av sjukhushandlingar.

”En kille som NN gick fram till sa till henne att hon var äcklig och att hon hade sperma i håret”. Kvinnan försökte då få hjälp av spärrvakten vid tunnelbanestationen. ”Han bara öppnade spärrarna och vinkade till NN att hon skulle passera. Han hade inget intresse av att hjälpa henne”, enligt förhör.

Kvinnan tog tunnelbanan till centrala Stockholm där hon tog kontakt med poliser, och fick hjälp att komma till sjukhus.

Under själva våldtäkten hade en man kommit ut i trapphuset. Han hade sett vad som hände, enligt kvinnan, men valde att inte larma polisen. Då polisen senare hörde den man som antas ha sett våldtäkten förklarade han att han bott i Fittja i 15 år och att man har ”lärt sig att inte se eller höra så mycket”.

Metro har i flera artiklar berättat om gruppvåldtäkten i Fittja. Sperma som säkrades på kvinnans kläder matchades i slutet av förra året mot tre misstänkta gärningsmän. De greps dock först i juni i år på grund av resursbrist hos polisen, enligt åklagare Markus Hankkio.

Då uppdagades även att polisen hade undersökt fel trapphus och fick göra en ny brottsplatsundersökning. Sperma hittades och kunde matchas mot en 22-årig man som åtalades för medhjälp till grov våldtäkt. En 28-årig man åtalades för samma brott. De ska ha skrattat och filmat våldtäkten med mobilkameror, enligt åtalet.

Tre män mellan 19 och 23 år gamla åtalades för grov våldtäkt.De åtalade nekar till brott, och nu pågår rättegången.

pil
Tidslinje: Gruppvåldtäkten i Fittja

14 augusti 2016. En kvinna i 30-årsåldern anmäler att hon utsatts för en gruppvåldtäkt i Fittja. Upp till 20 personer kan ha varit inblandade, enligt polisen, som undersöker det trapphus där de tror att våldtäkten har genomförts.

December 2016: Sperma som säkrats på kvinnans kropp analyseras vid NFC, Nationellt forensiskt centrum, och kan matchas mot tre misstänkta gärningsmän – nu 19, 21 och 23 år gamla.

Mars 2017: 21-åringen häktas misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Han försätts på fri fot efter några veckor.

16 juni 2017: 21-åringen, 19-åringen och 23-åringen häktas misstänkta för grov våldtäkt.

20 jun 2017: Polisen gör en ny brottsplatsundersökning i ett angränsande trapphus och hittar sperma.

Sommaren 2017: Hela tio män misstänks formellt för inblandning i våldtäkten.

10 november 2017: De tre häktade männen åtalas för grov våldtäkt. En 22-årig man och en 28-årig man åtalas för medhjälp till grov våldtäkt.

Källa: Källa: Tingsrätten, åklagaren

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro