ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnan som fått oss att vilja se ut som i Mad men”

Kenya Hunt · 29 Mar 2012
Uppdaterad 29 Mar 2012

Det är till stor del Janie Bryants fel – eller förtjänst – att vi törstar efter vintage-klänningar och önskar att fler män drog på sig en kostym till vardags. Lagom till säsongs-premiären av tv-serien Mad men” fick Metro ett snack med kvinnan som klär rollfigurerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Janie Bryant är designern bakom kläderna i ”Mad men”. Hon är  aktuell med femte säsongen av serien och en kollektion för klädkedjan  Banana Republic.
Janie Bryant är designern bakom kläderna i ”Mad men”. Hon är  aktuell med femte säsongen av serien och en kollektion för klädkedjan  Banana Republic.Foto: Chris Pizzello/AP photo

Nu är det bara några dagar kvar till seriestarten och vi har sett bilder av rollfigurerna. Vad kan du avslöja om hur deras stil förändrats? 

– Ärligt talat, jag har svurit att inte berätta någonting före seriestarten. Ni måste hålla er!

Går det att få några led-trådar om ”Mad men”-kollektionen som du gör för den amerikanska kläd- kedjan Banana Republic? 

– Kollektionen inspirerades av rollfigurernas liv på fritiden som en kontrast till jobbet och hemmet. ”Mad men”-tiden är en era då man tog det lugnt vid poolen eller gick på barbecue i en välstrykt blå polo och fick de andra gästerna att häpna över ens förtjusande benvita klänning. 

Serien har bidragit till att starta en global fixering vid 50-tals- och tidigt 60-talsmode som spritt sig till vintagevurm och smittat nya kollektioner. Kommer säsong 5 att göra samma sak för det sena 60-talsmodet?

– Publiken identifierar sig med rollfigurernas kläder och man kan redan se en klar återkomst för 60-tals-trender på vårens modevisningar. Vackra, välskräddade kläder med markerad midja, starka färger för damerna och välsydda, slimmade kläder för män gör en comeback. Men, jag kan inte ge några kommentarer om kläderna i säsong 5!

klar

Artikellänk är kopierad

Kenya Hunt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro