ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnan visste inte att hon våldtagits – nu döms 39-åring

Karl Enn Henricsson · 5 Jun 2018
Uppdaterad 5 Jun 2018
En 39-årig man döms för fyra våldtäkter mot fyra kvinnor.

En 39-årig man döms för fyra våldtäkter mot fyra kvinnor. Foto: Unsplash/Montage


Då kvinnan sov ska hon ha blivit våldtagen. Övergreppet uppdagades först ett år senare då polisen hittade övergreppsfilmer i en mobiltelefon. En 39-årig man åtalades för våldtäkten, och för ytterligare tre våldtäkter mot tre andra kvinnor. Nu har domen kommit.

klar

Artikellänk är kopierad

Övergreppet misstänktes ha utförts i Karlstad i maj förra året då kvinnan sov. Men först i våras då en 39-årig man greps misstänkt för en annan våldtäkt, fick kvinnan veta att hon hade blivit utsatt.

– Brottet uppdagades genom filmmaterial som vi hittade när polisen gick igenom den misstänktes mobiltelefon. Målsäganden kände inte till vad hon hade utsatts för innan utredningen inleddes, har åklagare Linda Johansson berättat för Metro.

Den 39-årige mannen åtalades för våldtäkt i Karlstad. Han åtalades även för att ha våldtagit ytterligare tre kvinnor vid tre tillfällen.

Nu döms mannen till tre och ett halvt års fängelse, för tre fall av våldtäkt, varav rätten anser att ett av brotten ska bedömas som mindre grovt.

Kvinnan i Karlstad har berättat hur hon följde med på efterfest där hon hade sex med en man, och därefter somnade.

”Hon blev kontaktad av polisen nästan ett år senare och såg då de aktuella filmerna. Det råder ingen tvekan om att det är hon på filmerna men hon kan inte förstå att något sådant kunde hända henne”, har hon berättat, enligt domen.

Mannen döms för övergreppet och rätten anser att det handlar om en mindre grov våldtäkt, bland annat för att det ”av filmen framgår att händelseförloppet varit relativt kortvarigt och NN har inte åsamkats någon smärta”.

Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan om 95 000 kronor.

– Jag åtalade honom för fyra fall av våldtäkt. Våldtäkterna har begåtts mot fyra kvinnor från 2014 till 2018. I samtliga fall har mannen utnyttjat att kvinnorna på grund av sömn och berusning befunnit sig i särskilt utsatta situationer, har Linda Johansson berättat för Metro.

Mannen har nekat till brott, men erkänner vissa faktiska omständigheter.

pil
Fakta: De misstänkta våldtäkterna som mannen åtalades för

November 2014: Våldtäkt på kvinna i Huddinge

Mannen misstänks ha haft sex med kvinnan då hon befann sig i en särskild utsatt situation på grund av sömn och berusning.

Juni 2015: Våldtäkt på kvinna i Stockholm

Mannen misstänks ha våldtagit kvinnan med sina fingrar då hon befann sig i en särskild utsatt situation på grund av sömn och berusning.

Maj 2017: Våldtäkt på kvinna i Karlstad

Mannen misstänks ha våldtagit kvinnan med sina fingrar då hon befann sig i en särskild utsatt situation på grund av sömn och berusning. Han filmade samtidigt övergreppet.

Januari 2018: Våldtäkt på kvinna i Huddinge

Mannen misstänks ha haft sex med kvinnan då hon befann sig i en särskild utsatt situation på grund av sömn och berusning.

Källa: Källa: Stämningsansökan

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro