ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnlig fånge fick inte ha dildo vid partnerbesök – kränkande”

Tomas Lundin · 19 Jan 2015
Uppdaterad 19 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Den kvinnliga fången ville ha med en sexleksak när hon fick träffa sin flickvän under ett övernattningsbesök – men fick nej. Det upplever hon som diskriminering:”Ifall en av oss hade varit en man då hade penisen automatiskt följt med in i lägenheten”.

När kvinnan skulle möta sin flickvän i besökslägenheten på anstalten hade gästen en sluten dildo med sig. Men leksaken stoppades av vakthavande befäl med motiveringen att det bryter mot anstaltens lokala regler. 

Nu har fången, som är i 20-årsåldern, överklagat beslutet till Kriminalvården region väst. 

”Jag känner mig väldigt kränkt och diskrimminerad över det beslut som fattades då jag och min flickvän är ett homosexuellt par och inte har en penis på naturlig väg”, skriver hon. 

Enligt kvinnan har fängelset först godkänt dildon bara för att några timmar senare ändra sig och säga att den inte var godkänd. Enligt Kriminalvårdens regelverk får en besökare inte ta med något som äventyrar ordningen och säkerheten på anstalten. Nu vill kvinnan få ett skriftligt beslut om flickvännens dildo bryter mot dessa regler eller inte.”Jag känner att då detta är en väldigt privat sak att prata om […] känns det väldigt jobbigt psykiskt att man krånglat så mycket med beslutet kring frågan”, avslutar kvinnan sitt överklagande.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro