ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnliga tekniknördar knyter nya kontakter

Johanna G Jimenez · 22 Nov 2013
Uppdaterad 22 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Allt från kodnördar till webbutvecklare samlas på lördagen på Media Evolution City i Malmö, för att knacka kod, lära sig om app-utveckling eller diskutera interaktionsdesign. Det är tredje gången Geek Girls Meetup äger rum i Malmö, en konferens för kvinnliga tekniknördar.

– Själv har jag tänkt lära mig att utveckla en app på två timmar. Det har jag aldrig testat förut, säger Nina Björkman, en av arrangörerna.

Den så kallade knytkonferensen samlar teknikintresserade kvinnor från 20 och uppåt där tanken är att alla får möjlighet att bidra med egen kunskap, prova på och lära av varandra.

Årets tema är Cotton & Code, med workshops kring både hårda och mjuka ämnen kring såväl kod, teknik och innovation som kommunikation, förklarar medarrangören Hazel Hanus-Haim.

– Det är sällan jag pratar teknik med mina tjejkompisar. Här får alla vi som är teknikintresserade tjejer en självklar arena att göra det, säger Hazel Hanus-Haim.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro