ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor berättar: Så ger ni oss orgasm

Linnea Carlén · 1 Sep 2015
Uppdaterad 1 Sep 2015

Foto: Paul Bock / Alamy


Flera kvinnor berättar i anonyma essäer och kortare texter på en hemsida om sexuella möten, synen på kvinnlig orgasm – och utbildar sina tidigare – och framtida – sexpartners i hur de får dem att uppnå en.

klar

Artikellänk är kopierad

I bloggen ”How To Make Me Come”, ungefär ”Hur du får mig att komma”, delar flera kvinnor anonymt med sig av tankar kring kvinnlig orgasm om hur man ska göra för att få dem att uppnå en.

Bland de 72 texter som hittills publicerats på ryms såväl beskrivningar för hur man tillfredsställer en kvinna sexuellt som intima berättelser om sexuella erfarenheter och möten som resulterat i besvikelse och frustration. En kvinna har exempelvis delat med sig av ett "recept" på hur man ger henne en till två orgasmer och listar saker som: överös mig med komplimanger, kyss mina bröstvårtor och säg att de smakar sött, ta av mig mina underkläder och släng dem på golvet och börja försiktigt stryka min klitoris.

► LÄS MER: Här är kondomen som ska ge alla kvinnor orgasm

En annan berättar om ett obehagligt sexuellt möte som ägde rum i en våningssäng på ett vandrarhem när hon 24 år vilket resulterade i att hon för första gången fejkade en orgasm, och avslutar med orden: ”Var inte rädd för att ha en dialog före, under och efter sex. Fråga oss frågor, och när vi besvara dessa frågor LYSSNA.”

Ytterligare en understryker vikten av god kommunikation:

”Att bry sig om huruvida en kvinna kommer eller inte är ett jättebra sätt se till att en kvinna kommer."

► LÄS MER: Fick inte orgasm av strumpbyxorna – stämmer företag

Bakom det hela står enligt herrmagasinet GQ ett gäng kvinnor, som enligt vad de själva skriver på bloggen, ville inleda en dialog om hur kvinnor uppnår sexuell njutning då är något som ”ignoreras, devalveras och missförstås”. 

”Den kvinnliga orgasmen kan ibland vara svår att uppnå och/eller prata om, men det går längre än så. När vi talar om kvinnlig orgasm rör det sig om något mer djupgående, samhällets bedömning och samtal kring den kvinnliga sexualiteten; Vars följder spiller över och påverkar områden i våra liv långt utanför sovrummet.”

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro