ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor får fortsatt sämre lön

Josefin Svenberg · 7 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
– Min uppfattning är inte att kvinnor tjänar mer än män inom vård och om- sorg, men om det stämmer så är det ju positivt. Överlag har vi ju väldigt låga  löner inom vården och jag tror inte att det kommer att ändras förrän yrkets status blir högre, säger sjuksköterskan Sara Priftis, 27 (i mitten). Här tillsam- mans med kollegerna Jessica Larsson, 23, undersköterska, och Johnny Miller,  42, sjuksköterska, på Södersjukhuset i Stockholm.  

– Min uppfattning är inte att kvinnor tjänar mer än män inom vård och om- sorg, men om det stämmer så är det ju positivt. Överlag har vi ju väldigt låga  löner inom vården och jag tror inte att det kommer att ändras förrän yrkets status blir högre, säger sjuksköterskan Sara Priftis, 27 (i mitten). Här tillsam- mans med kollegerna Jessica Larsson, 23, undersköterska, och Johnny Miller,  42, sjuksköterska, på Södersjukhuset i Stockholm.   Foto: Lotta Bergseth


Bland de tio största yrkesgrupp­erna finns det bara en där kvinnorna tjänar mer än männen – och då handlar skillnaden om 200 kronor i medellön. I andra yrken tjänar männen 9 000 kronor mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Om en manlig företagsekonom blir sjuk och inte kan jobba får han ändå ut samma lön som en kvinnlig kollega. Inom den yrkesgruppen motsvarar nämligen kvinnors medellön bara 80 procent av männens medellön.

Vård- och omsorgspersonal är den enda av de tio största yrkesgrupperna där kvinnornas medellön är högre än männens – även om skillnaden är 200 kronor i månaden, enligt SCB:s ”Lathund om jämställdhet 2012”.

– Arbetsmarknaden är väldigt könsuppdelad. Även om kvinnor i större grad har universitets- eller högskoleutbildning, så är det ofta inom kvinnodominerade yrken. Det är där vi har det stora problemet som är svårt att komma åt: löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade sektorer, säger Ulrika Hagström, jämställdhetspolitisk utredare på TCO.

Det andra problemet är, enligt Ulrika Hagström, löneskillnaderna hos enskilda arbetsgivare som kan minskas genom bättre lönekartläggningar.

– Löneskillnaderna uppstår ofta för att arbetsgivaren har en omedveten lönesättning, att de har otydliga lönekriterier och sätter lönen efter magkänsla. Det som män gör värderas ofta som svårare då, säger Hagström.

Annika Strandhäll, förbundsordförande i fackförbundet Vision, menar att löneskillnaderna är ett problem för välfärden.

– Det som är så bekymmersamt är att det går så fruktansvärt långsamt. Vi konstaterar år efter år att de strukturella löneskillnaderna är ett problem och ändå händer det inte tillräckligt, säger Annika Strandhäll.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro