ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor får män att spendera

Elisabeth Braw · 1 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

För att utröna hur mäns hjärnor reagerar när de ser erotiska bilder genomförde forskarna ett experiment: de lät män titta på tre slags bilder: erotiska bilder, bilder på kontorsutrusning och bilder på ormar.

Därefter uppmanades de att satsa 10 dollar eller 10 cent i ett lotteri.– Männen blev upphetsade. När man har den känslan tar man större risker, så efter att ha sett de erotiska bilderna var många män villiga att satsa 10 dollar. När de såg bilder av gem ville de flesta däremot bara satsa 10 cent, berättar Dr. Brian Knutson, psykolog på Stanford-universitetet.

Resultaten rapporteras i aprilnumret av facktidskriften NeuroReport.– Kasinon är stora vinnare. Deras servitriser har inget med hasardspel att göra, men genom att vara där får de män att spendera, säger Knutson.– Om man inte gillar de beslut bilderna får en att ta ska man inte titta på dem, råder Knutson.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro